Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ دانایی لازمه عصر انفجار تکنولوژی است چراکه به موازات پیشرفت فناوری دانش لحظه به لحظه در حال پیشرفت است. در این راستا اهمیت به روز بودن دانش معلمان بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد.

در کشورهای توسعه یافته معلمان هر سه ماه یک بار به روز می‌شوند و آخرین پیشرفت‌های تکنولوژی را می‌آموزند چراکه در غیر این صورت نمی‌توانند شغل خود را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعلاوه دو هفته قبل از شروع سال تحصیلی نیز باید در دوره‌های آموزشی برای یادگیری آخرین متد آموزشی مطابق با پیشرفت‌های روز دنیا حضور پیدا کنند.

این آموزش‌ها برای این است تا معلمان به عنوان افرادی که چارچوب مدارس را بر پایه دانش استوار نگه می‌دارند همواره یک گام از دانش‌آموزان جلوتر باشند. البته این به منزله برتری کودکان نسبت به معلم نیست. چراکه هوش کودکان مانند یک زمین بایر آماده دریافت هر محتوای جدید و به روزشده‌ای است بنابراین بهتر است تا به جای آموزش‌های قدیمی، دانش روز و جدید را در اولویت قرار داده و ارجح بدانیم.

این درحالی است که هم اکنون معلمان ما در کشور همانند سالیان گذشته به بچه‌ها آموزش می‌دهند بدون آنکه دغدغه‌ای برای به روز شدن محتوای دانش خود داشته باشند. از سوی دیگر دوره‌های ضمن خدمت ما به آموزش کتب غیر تخصصی و فقط مذهبی اکتفا می‌کند! لذا چگونه انتظار به روز بودن معلومات از معلم می‌رود؟

امروزه معلمان دیگر صرفاً مخابره کننده اطلاعات نیستند بلکه راهبران آموزشی هستند. در حال حاضر معلم باید از نقش همواره ثابت بودن و در صحنه حضور داشتن خارج شده و به عنوان یک راهنما در مدرسه حضور داشته باشد؛ او باید توانایی‌های جست وجوگری و پرسش گری و پژوهش گری دانش آموزان را تقویت کند و به همین دلیل نیازمند کسب دانش و مهارت جدید است.

در این راستا با فعال و کارشناس آموزش و پرورش به گفت و گو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

در انتخاب معلمان دست و پا شکسته عمل می کنیم

محمد داوری با بیان اینکه در سیستم مدیریت منابع انسانی آموزش و پرورش که معلمان در ذیل این سیستم هستند ضعف‌های بسیاری وجود دارد گفت: متاسفانه ما هم در گزینش و انتخاب افراد، هم در بحث تربیتی معلمان و هم در ارتقا و نگهداری دست و پاشکسته عمل می کنیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر جای تاسف دارد که  افرادی وارد حرفه دبیری می شوند که ویژگی های شخصیتی و صلاحیت های بالقوه آنها ارزیابی نمی شود.

ساختار آموزش و پرورش و مدارس آفت معلمان باانگیزه

وی افزود: در رابطه با نظام تربیت معلم دانشکده فرهنگیان که دوره 4 ساله دارد و همین طور طرح یک ساله ماده 28 آموزش فرهنگیان دانشگاه شهید رجایی هم دچار ضعف‌های جدی در رابطه با محتوای آموزشی و مهارت آموزی معلمان هستیم.

داوری با بیان اینکه البته در میان افراد، معلمان باانگیزه هم وجود دارند تصریح کرد: برخلاف وجود چنین نکته مثبتی ساختار آموزش و پرورش و همینطور فضای حاکم در مدارس به ندرت این انگیزه را از آنان گرفته چراکه هیچ تفاوتی میان افراد باانگیزه و معلمان عادی قائل نمی‌شویم.

ارتباط مستقیم حضور 30 ساله معلمان با نزول کیفیت علمی آنان

این کارشناس عنوان کرد: آموزش ضمن خدمت کشور، سیستم آموزشی موفقی نیست ضمن اینکه می‌بینیم استخدام‌های 30 ساله نیز خیال معلمان از حضور دائمی‌شان در مدارس را راحت کرده و از توجه آنان به بالابردن کیفیت آموزش دهی متناسب با دانش روز می‌کاهد.

وی در ادامه گفت: از این رو هنگامی که معلمی در شیوه تدریس دچار ضعف باشد و نتواند یا نخواهد آن را رفع کند اخراج نشده و تنها از مدرسه‌ای به مدرسه دیگر منتقل می‌شود.

داوری در پایان خاطرنشان کرد: کشوری پیشرفت خواهد کرد که به دانش نیروهای انسانی‌اش که اغلب دانش آموزان هستند اهمیت دهد با این وجود می‌بینیم که در ابتدایی‌ترین مراحل انجام این کار که تربیت معلمانی به روز هستیم، ضعف‌های جدی داریم.

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش دوره های آموزشی فناوری کودکان معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند

 حسن بروشکی در جمع نمازگزاران جمعه زاهدان ضمن تبریک ایام هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم اظهار داشت: معلم شخصیتی باعاطفه، مهربان، دلسوز و عاشق است که با تمام وجود به دانش آموزان خویش می‌بالد و مهرورزی می‌کند.

وی با اشاره به دیدار هزاران نفر از معلمان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب در سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم بیان داشت: مقام معظم رهبری انتظارات و مطالباتی را از دستگاه تعلیم و تربیت و معلمان مطرح نمودند که با جدیت و بهره‌گیری از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و به کارگیری توان مجموعه باید به عنوان اولویت‌های کاری در دستور کار همکاران فهیم فرهنگی اعم از ستادی تا صف قرار گیرد.

وی افزود: آنچه کار معلم را از دیگران متفاوت و متمایز می‌کند؛ هنر انسان سازی و تربیت انسان‌هاست که ذاتاً در وجود و در فکر و در ضمیر معلم نقش بسته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: همه آحاد جامعه به نوعی جامعه هدف و مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمانی هستند که در ساختن شخصیت آنان نقش آفرینی کرده و می‌کنند.

بروشکی بیان داشت: شرایط سخت جغرافیایی، پراکندگی مناطق و پهناور بودن استان کار را در برخی مناطق برای همکاران ساعی و صبورمان سخت و دشوار کرده؛ اما معلمان دلسوز و عاشق با روحیه جهادی و تلاشی بی‌وقفه برای دانش آموزان خود و تربیت و ساختن آنان از هیچ کوششی دریغ نکرده و نخواهند کرد.

وی گفت: در سال تحصیلی جاری معلمان سیستان و بلوچستان در کاری خیرخواهانه، خداپسندانه و جهادی مبادرت به تشکیل کلاس‌های تقویتی و بنیه علمی دانش آموزان در قالب طرح احیای پنجشنبه‌های آموزشی و اعتکاف‌های علمی نوروزی نمودند که در نوع خود کم نظیر است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: آنچه انتظار دستگاه تعلیم و تربیت استان از عموم مردم و اولیا و خانواده‌ها به شمار می‌رود؛ همراهی، همفکری و مشارکت در برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی و تربیتی فرزندان آنان است.

بروشکی گفت: هرگاه مردم در کنار اولیا مدرسه به نقش آفرینی پرداختند یقیناً نتیجه کار دوچندان رو به پیشرفت و تعالی بوده است.

وی با اشاره به تدوین سند ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، تربیتی، فضاها، تجهیزات و نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان اظهار داشت: در این سند به دنبال آن هستیم که ضمن درک صحیحی از شرایط موجود، نقشه راهی برای رفع خلا‌ها و چالش‌ها و ارتقاء شاخص‌های مختلف ترسیم و در برنامه‌ای ۵ ساله دستیابی به این اهداف محقق گردد.

گفتنی است: پیش از سخنرانی مدیرکل آموزش و پرورش استان برنامه میز خدمت اداره کل آموزش و پرورش به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم و با هدف پاسخگویی به سوالات و رفع مشکلات مراجعین در محل مصلای قدس نیز برگزار شد

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • برتری یک طرح موفق دانش آموزی در بَم
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • پیشرفت‌های علمی نتیجه آموزش‌های معلمان است
  • تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش
  • تبیین سرفصل‌های آموزش و پرورش تراز انقلاب/معلمان امیدآفرینی کنند
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها